Το Ακρίταμο φτιάχνει ΚΕΦΙΡ από το βιολογικό γάλα ΑΞΙΑ.
![]() |
ΚΕΦΙΡ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΚΑΙ ΚΕΦΙΡ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ |
![]() |
![]() |
![]() |
Το κεφίρ ή κεφίρι είναι ένα σύνθετο συμβιοτικό μίγμα μικροοργανισμών που οι γηγενείς
λαοί των χωρών του Καυκάσου και της Μέσης Ανατολής καταναλώνουν πολλούς αιώνες τώρα. Οι
επιστήμονες επιβεβαιώνουν συνεχώς τους μηχανισμούς που δίνουν στο κεφίρ, το
ιστορικό αυτό γαλακτοκομικό ποτό τις υγιεινές ιδιότητές του. Το κεφίρ
απολαμβάνουν από καιρό όσοι ακολουθούν υγιεινή διατροφή. Παράγεται από
οποιονδήποτε τύπο γάλακτος (αγελαδινό,
πρόβειο, κατσικίσιο κλπ.) με τη χρήση κόκκων κεφίρ, μια αποικία φιλικών
βακτηρίων που στην όψη μοιάζει με κουνουπίδι.
Η προέλευση του κεφίρ επισημαίνεται στα καυκάσια βουνά, πολλούς
αιώνες πριν, όπου είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο για τα οφέλη στην υγεία.
Σύνθεση
Περιέχει φυσικά τέσσερα γένη και 11 είδη προβιοτικών (φιλικών
βακτηριδίων):
LACTOBACILLI:
·
Lb.
brevis
·
Lb.
cellobiosus
·
Lb.
kefir
·
Lb.
kefiranofaciens
·
Lb. casei ssp. rhamnosus και ssp.alactosus
·
Lb.
casei
·
Lb
helveticus ssp. lactis
·
Lb deldruevkii ssp. lactis and ssp.
bulgaricus
·
Lb.lactis
·
Lb
acidophilus
STREPTOCOCCI/LACTOCOCCI:
·
Lc.lactis ssp.lactis and ssp. cremoris and
Var. diacetylactis
·
Lc
salivarius ssp. thermophilus
·
Enterococcus
durans
·
Leuconostoc
cremoris
·
L.mesenteroides
YEASTS:
·
Kluyveromyces
lactis
·
K.bulgaricus
·
K.
fragilis / marxianus
·
Candida
kefir
·
C
pseudotropicalis
·
Saccharomyces ssp. Torulopsis holmii
(torulla ssp.)
ACETOBACTER:
·
Acetobacters
aceti
·
A.
Rasens
http://el.wikipedia.org/wiki
|
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου